Agbar contra la democràcia

Els tentacles d’Agbar

Cada vegada que es donen decisions democràtiques que posen en perill els beneficis d’Agbar, l’empresa respon per la via judicial. Tenim exemples paradigmàtics com el cas de Valladolid, Terrassa o Collbató, on les 3 empreses privades que formen part del grup Agbar van interposar diferents recursos judicials contra la decisió del ple municipal de recuperar la gestió de l’aigua.

La justícia, en tots els casos (Valladolid, Terrasssa i Collbató), ha sentenciat que no es pot imposar a un ajuntament la forma de gestió d’un servei públic.

Contra qui ens enfrontem a Barcelona i l’AMB?

A l’octubre de 2017 la ciutadania de Barcelona va obrir el debat de la gestió de l’aigua. Mitjançant la recollida de quasi 27000 firmes s’instava a tirar endavant una consulta ciutadana.

Agbar va respondre amb una gran campanya publicitària, sent inclús acusada per mitjans de comunicació de manipulació i instrumentalització dels veïns i veïnes de la ciutat.

L’empresa també ha respost amb una gran ofensiva judicial, interposant un total de nou recursos judicials contra la Participació Ciutadana. 

A més, durant la recollida de firmes i els mesos posteriors, el MAPiD vam patir infiltracions i atacs d’espionatge del sector privat en reunions i assemblees.

Més informació? No dubtis en posar-te en contacte amb nosaltres, t’atendrem amb molt de gust!