Una mica d’història

La gestió privada d’Aigües de Barcelona (AGBAR) està associada a moltes irregularitats. Fem-ne un breu resum:

Timeline

2010
octubre 19

Agbar actua sense contracte de forma il·legal

Un jutge destapa que Agbar portava dècades gestionant l’aigua sense contracte i de forma il·legal a la ciutat de Barcelona. Tot seguit, descobrim que més de 10 municipis més de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) també es troben sense contracte.
2012
novembre 6

La gran estafa

Sense obrir cap concurs públic, l’AMB tria a dit a Agbar per gestionar el servei d’aigua de 23 municipis. Es crea una empresa mixta amb una participació privada del 85% d’Agbar i un 15% pública de l’AMB.  En la creació d’aquesta empresa mixta, Agbar valora el seu patrimoni un 400% per sobre del seu valor real.
2013
maig 10

Recursos judicials contra la mixta

Davant l’adjudicació a dit de dubtosa legalitat es produeixen desenes d’al·legacions, recursos de reposició i 7 contenciosos administratius.
2016
febrer 10

S’anul·la l’empresa mixta i es confirmen les sospites

El TSJC anul·la la creació de l’empresa mixta perquè la concessió vulnera la llei. Agbar recórrer al Tribunal Suprem (TS).  A l’espera d’una sentència definitiva Agbar segueix controlant el servei d’aigua.
2019
octubre 21

Ratificació de la sentència del TSJC

El 30 d’octubre el Tribunal Suprem ha de ratificar la sentència del TSJC. S’obra l’oportunitat de remunicipalitzar l’aigua a L’AMB.
Més informació? No dubtis en posar-te en contacte amb nosaltres, t’atendrem amb molt de gust!