[Convo] Presentem la traducció del llibre “Una victòria contra les multinacionals”

[Convo] L’exemple de París: una victòria davant les multinacionals

De París a Barcelona. La traducció incorpora el relat dels casos més significatius de remunicipalització a Catalunya i l’Estat espanyol

 

 

El proper dijous 21 de novembre de 2019, a les 18H a la primera planta de la seu de CCOO (Via Laietana, 16), tindrà lloc la presentació del Llibre “Una victòria contra les multinacionals” sobre la remunicipalització de l’aigua de París, escrit per la ex-tinenta alcaldessa de París que va liderar la reforma.

 

Debatrem sobre la situació a Barcelona i a l’AMB, les similituds i diferències amb París, comptarem amb l’autora i amb expertes internacionals per a debatre sobre la situació actual.

 

De tots els processos de retorn a la gestió pública, el de París és dels de més impacte mediàtic i que ha generat precedents per altres experiències de remunicipalització, com a Valladolid i Terrassa.

 

També a l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), on arran de l’anulació de l’empresa mixta Aigües de Barcelona -encapçalada per Agbar-Suez- s’obre l’oportunitat de remunicipalitzar l’aigua a l’AMB.

 

Si bé és cert que els processos de París i Barcelona son diferents, les estratègies de les multinacionals són semblants quan es tracta de tocar els beneficis que extreuen de la gestió d’un Dret Humà com l’aigua.

 

Per tot això, us convidem a la presentació del llibre i al posterior debat sobre la remunicipalització del servei de l’aigua. Un servei públic que és possible de recuperar si hi ha voluntat política, amb enormes beneficis institucionals, socials i ambientals.

 

El llibre detalla el pols a pols en la lluita per remunicipalitzar la gestió de l’aigua a la ciutat de París. Una batalla contra les grans multinacionals franceses de l’aigua: Suez i Veolia. I la nova versió traduïda afegeix un nou capítol, escrit per les portaveus d’Aigua és Vida Miriam Planas i Quim Pérez, que relata l’estat de la remunicipalització a Catalunya i l’Estat espanyol.

 

 

Inscriviu-vos en el següent formulari: www.bit.ly/Apunteuvos