Iniciem una nova campanya per la remunicipalització de l’aigua a l’Àrea Metropolitana de Barcelona!

Després de la Iniciativa Ciutadana a Barcelona de l’any passat, Aigua és Vida (AeV) i el Moviment per l’Aigua Pública i Democràtica hem llançat el Compromís per l’Aigua Pública i Democràtica a l’Àrea Metropolitana de Barcelona amb 5 demandes bàsiques per tal de re municipalitzar l’aigua:

(1) Considerar l’aigua i el sanejament com un Dret Humà, tal i com reconeix Nacions Unides

(2) Gestionar el servei d’aigua de forma pública i amb participació ciutadana

(3) Crear un observatori metropolità de l’aigua

(4) Vetllar per una gestió responsable i respectuosa amb el medi ambient

(5) Teixir i consolidar un moviment ciutadà a favor d’aquestes demandes

La campanya endegada per Aigua és Vida i el Moviment per l’Aigua Pública i Democràtica és tot un èxit i no deixa de rebre-hi un gran degoteig de suports. En només 15 dies es van adherir 77 entitats i a hores d’ara ja comptem amb més de 100 entitats i col·lectius per la gestió pública i democràtica de l’aigua!

Destaquem la transversalitat de les organitzacions adherides. Moltes de gran renom i d’una important labor socioambiental a l’Àrea Metropolitana de Barcelona. Moviments veïnals, ecologistes, sindicals, de cooperació, de defensa dels drets humans, feministes, culturals, artístiques, etc.

Volem demostrar que som molts i moltes més les que volem una gestió pública i amb control ciutadà de l’aigua a l’AMB.

Per això és important que entre totes el donem a conèixer el Compromís, per tal que el major nombre d’entitats i col·lectius que defenen una gestió de l’aigua pública, democràtica i respectuosa amb els drets humans i ambientals es puguin adherir!!

Acompanyeu-nos i estigueu atentes a les pròximes activitats que portarem a terme per #AiguaPúblicaDemocràtica #CompromísAiguaAMB. Som-hi!!