Iniciativa Ciutadana

El Moviment per l’Aigua Pública i Democràtica impulsa, a l’inici de 2018, una iniciativa ciutadana per preguntar a totes les persones de Barcelona si volen una gestió de l’aigua pública i amb participació ciutadana.

Autogestió

Ha estat un camí molt intens que ha necessitat d’un gran esforç col·lectiu: més de 330 voluntàries han sortit al carrer a buscar firmes per donar suport a la iniciativa, 42 espais com ateneus, locals, biblioteques, cafès i petits comerços han estat punts fixes de recollida de firmes i hem comptat amb més de 50 entitats que s’han sumat en tot moment.

L’autogestió de cadascun dels districtes de Barcelona ha estat clau per aconseguir les firmes. Barri a barri, persones de totes les edats han organitzat actes, xerrades i taules de recollida de signatures.

Victòria ciutadana

El dia de l’entrega final arriben a la nostra oficina quasi 27.000 signatures, quasi el doble de les 15.000 necessàries. D’aquestes, han estat validades per l’ajuntament 23.480 firmes.

Partidisme polític i pressions d’Agbar

Malauradament al Ple de l’Ajuntament del dia 10 d’abril, el partidisme i les pressions d’Agbar han aconseguit una majoria de vots negatius a la nostra Iniciativa i han tombat la consulta de forma il·legítima, vulnerant el Reglament de Participació Ciutadana.

A dia d’avui, treballem per aconseguir que el ple accepti fer la consulta de l’aigua mentre explorem altres vies per arribar a la gestió pública i democràtica de l’aigua a Barcelona.

Més informació? No dubtis en posar-te en contacte amb nosaltres, t’atendrem amb molt de gust!