Iniciativa Ciutadana

A principis de 2018 impulsem una iniciativa ciutadana per preguntar a totes les persones de Barcelona si volen una gestió de l’aigua pública i amb participació ciutadana.

Autogestió

Ha estat un camí molt intens que ha necessitat d’un gran esforç col·lectiu: més de 330 voluntàries han sortit al carrer a buscar firmes per donar suport a la iniciativa, 42 espais han estat punts fixes de recollida de firmes i hem comptat amb més de 50 entitats que s’han sumat en tot moment.

L’autogestió de cadascun dels districtes de Barcelona ha estat clau per aconseguir les firmes. Barri a barri, persones de totes les edats han organitzat actes, xerrades i taules de recollida de signatures.

Victòria ciutadana

El dia de l’entrega final de firmes en comptem 27.000, quasi el doble de les 15.000 necessàries. D’aquestes, 23.480 van ser validades per l’Ajuntament.

Malgrat les pressions d’Agbar, guanya la democràcia

Al Ple de l’Ajuntament de Barcelona del 10 d’abril, el partidisme i les pressions d’Agbar aconsegueixen una majoria de vots en contra la nostra Iniciativa. Es tomba la consulta de forma il·legítima, vulnerant el Reglament de Participació Ciutadana.

Mitjançant un recurs de reposició es demana la impugnació del Ple que va tombar la Iniciativa Ciutadana i on la majoria de grups van incomplir el Reglament de Participació, aconseguim que es celebri un nou ple.

El 26 d’octubre de 2018 el Ple del Consell de l’Ajuntament aprova la celebració de la consulta. Èxit per la democràcia i el futur de l’aigua!

Tot i així, Agbar ha interposat 5 Contenciosos Administratius en contra la decisió aprovada pel Ple. Ens hem personat en aquests recursos per seguir el desenvolupament de la consulta.

Demanem a l’Ajuntament que es comprometi a convocar la consulta, defensant la voluntat de la ciutadania i les institucions per sobre dels interessos d’Agbar.

 

Més informació? No dubtis en posar-te en contacte amb nosaltres, t’atendrem amb molt de gust!